Možnosti práce s odhlašovanými kontakty - unsubscribe

Protože je možné, že jeden e-mailový kontakt budete chtít mít zařazený u více projektů (př. budete rezesílat letní a zimní kolekce oblečení a e-mail tak budete chtít mít u obou zároveň) tak se může stát, že se někdo odhlásí k odběru novinek jen u jednoho druhu newsletteru (např. zimní kolekce oblečení), ale vy chcete s tímto kontaktem dále pracovat u jiného druhu newsletteru (např. letní kolekce oblečení). K takovému případu je u nás možné využít tzv. nadřazených skupin. Pokud ještě nevíte co jsou to nadřazené skupiny, tak se na ně můžete podívat v tomto článku. S nadřazenou skupinou je spojené také právě odhlašování z odběru novinek. Pro odhlašování z odběru novinek je u nás možnost nastavit tři různá nastavení.

Jaké jsou možnosti chování odkazu na odhlášení v rozesílači?

  1. Odhlásit kontakt ze všech skupin

    Kontakt je odhlášen z celé databáze kontaktů a je zcela ignorováno to, zda byl zařazen u více skupin, či v některé z nadřazených skupin. Je tedy odebrán úplně ze všech skupin.

  2. Odhlásit kontakt z jedné (obesílané) skupiny

    Při odeslání newletteru na skupinu je kontakt který klikl na unsubscribe link odhlášen jen a pouze z této skupiny, na kterou byl newletter zaslán. Pokud je kontakt vedený také u jiných skupin tak u nich zůstane vedený nadále.

  3. Odhlásit kontakt z nadřazené skupiny

    Takovýto kontakt je při kliknutí na odhlášení odebrán z celé nadřazené skupiny a to také pokud byl v nadřazené skupině vedený u více odlišných skupin. Pokud je vedený ještě u jiných nadřazených skupin, tak je u nich ponechán.

Kde je možné chování odkazu nastavit?

Chování odkazu je možné nastavit v sekci -> Moduly a nastavení -> položka Nastavení.

Komentáře a hodnocení

Článek ještě nikdo nehodnotil, buďte první!
Přidejte váš komentář a hodnocení

Tagy článku:

Databáze Klerk Kontakt